ΠΑΟΔΗΛ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με Λάθος προσανατολισμό

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα. Η πρώτη μας εντύπωση είναι ότι η σημερινή διοίκηση του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου Δημόσιου Δικαίου ΝΠΔΔ έχει ένα λάθος προσανατολισμό, ειδικά σχετικά με την ιεράρχηση των στόχων της. Προτεραιότητα πρέπει να είναι πάντα η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στην πρόσφατη συνεδρίαση.

Σχετικά με τον δημοτικό κινηματογράφο, ορίζει ως αντίτιμο εισόδου 6 ευρώ, ενώ 3 ευρώ είναι το μειωμένο, για ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς καταργεί την ελεύθερη είσοδο στα άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά τουλάχιστον παραμένει ελεύθερη η είσοδος για τα ΑΜΕΑ. Μετά από την εισήγηση της διοίκησης, ρωτήσαμε αν την προηγούμενη χρονιά ζημιώθηκε ο δήμος με την πολιτική της ελεύθερης εισόδου σε άτομα τρίτης ηλικίας και η απάντηση από την υπηρεσία ήταν αρνητική.
Προτείναμε στη διοίκηση να εξετάσει το ενδεχόμενο τουλάχιστον σε μία από τις δύο προβολές να υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στα άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ.( «Η Πόλη που θέλω» ήταν η μόναδική παράταξη που καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης. )

Στην ίδια λογική, αυτή του κέρδους, κινήθηκαν και οι άλλες αποφάσεις στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Σχετικά με το δημοτικό αναψυκτήριο Δημήτρης Κιντής, αποφασίστηκε η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των αιθουσών, ώστε το αντίτιμο χρήσης των αιθουσών από φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικούς φορείς και ιδρύματα να διπλασιαστεί, από 100 σε 200 ευρώ.
Παρόμοια είναι και η λογική που ακολουθήθηκε για το αντίτιμο των προγραμμάτων του δήμου για το κολυμβητήριο. Επίσης αποφασίστηκε η παραχώρηση, χωρίς πλειοδοτικό διαγωνισμό, του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ηλιούπολης “Δ. Κιντής” έως 30 ημέρες, την περίοδο Ιουνίου -Ιουλίου 2020, σε ιδιωτική εταιρεία, με αντίτιμο μόλις 100 ευρώ ανά ημέρα εκδήλωσης.


Share this Post