Βλάχος Ιωάννης

Ο προπονητής κολύμβησης Γιάννης Βλάχος είναι απόφοιτος της Σχολής ΤΕΦΑΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και από το 1990 εργάζεται αδιαλείπτως ως προπονητής κολύμβησης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και Personal trainer.

Λάτρης του υγρού στοιχείου, από πολύ μικρός, ασχολήθηκε με τη κολύμβηση αι διέπρεψε ως Πρωταθλητής Ελλάδος την περίοδο 1979-1982 και ως Βαλκανιονίκης το 1981.

Διετέλεσε Προπονητής της Κολυμβητικής Ομάδας του ΑΝΟΓ Γλυφάδας την περίοδο 1985-1990.

Από το 1990 μέχρι το 2000 ήταν Επικεφαλής Προπονητής της Κολυμβητικής Ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. και ανέδειξε αθλητές που “στελέχωσαν” την Εθνική και Προολυμπιακή Ομάδα.
Από το 2001 μέχρι το 2004 ήταν Επικεφαλής Προπονητής της Κολυμβητικής Ομάδας του ΑΡΙΩΝΑ Γλυφάδας.

Από το 2005 μέχρι το 2008 ήταν Επικεφαλής Προπονητής της Κολυμβητικής Ομάδας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. και προπονητικός συνεργάτης της ΚΟΕ στις Εθνικές Ομάδες.

Η λατρεία του για τον αθλητισμό και η ευαισθησία του για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τον ώθησε να παρακολουθήσει σεμινάρια Προπονητικής Κολύμβησης, Αθλητικής Ψυχολογίας και Εργοφυσιολογία Άσκησης αποκτώντα πολύτιμη πείρα και πολλές αθλητικές διακρίσεις.

Επίσης, έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα οργάνωσης προπονητικών camps και οργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτω, προωθώντας καινοτόμες ιδέες που εξυψώνουν το αθλητικό ιδεώδες.

Μέσα στα ενδιαφέροντά του προπονητή κολύμβησης Γιάννη Βλάχου συμπεριλαμβάνονται οι υποβρύχιες δραστηριότητες, η μουσική και οι υπολογιστές.