Χριστοφίδης Ελευθέριος

Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου το 1950 και αποφοίτησα από το εκεί φημισμένο Ελληνικό Αβερώφειο Γυμνάσιο (και Λύκειο) και κατοικώ στην Ηλιούπολη από το 1988. Μεγάλωσα σε ένα κοσμοπολίτικο πλουραλιστικό περιβάλλον, γαλουχήθηκα από τους δασκάλους και την Οικογένειά μου με αξίες όπως της ευγένειας, εντιμότητος, σεβασμού στους μεγαλύτερους, συναίνεσης και εμφορούμαι από θαυμασμό για το αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα, έχοντας φιλελεύθερες ιδέες, όπου για μένα η Δημοκρατία δεν είναι μόνο πολίτευμα αλλά και τρόπος ζωής.
Σπούδασα στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρα την άδεια δικηγόρου με χόμπυ το διάβασμα και την δημοσιογραφία.
Σταδιοδρόμησα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Εκεί υπηρέτησα σαν στέλεχος σε διάφορες θέσεις και τελευταία προσωπάρχης και αργότερα manager Οικονομικών μεγάλης μονάδος. Μέλος ΔΑΚΕ Επιστημόνων και ΕΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Απ ́τα 23 μου και μέχρι ασχολούμαι ή εκλέγομαι στα προεδρεία Σωματείων όπως Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ΔΑΚΕ Επιστημόνων ΟΑ, Οργανισμού Προλήψεως του Εγκλήματος, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Έφορος Δημ. Σχέσεων & ΜΜΕ του Συλλόγου Απόδημου Ελλ. Πολιτισμού «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ».
Διετέλεσα επί σειράν ετών Γ. Γραμματέας και Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αγ. Παρασκευής Ηλιούπολης και στην συνέχεια Γεν. Γραμματέας στην Τ.Ε. Ηλιούπολης (Κεντρικό-Κοίμησης) .
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος το 2002 και το 2014 με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου και τα έτη 2009 και 2010 Αντιπρόεδρος Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Έχουν δημοσιευθεί συνεργασίες και άρθρα μου επί εθνικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντολογικών, πολιτικών και δημοτικών θεμάτων σε ημερήσιες, τοπικές και λοιπές εφημερίδες.
Διετέλεσα μόνιμος συνεργάτης και αρθρογράφος της μηνιαίας εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» , εκδότης Τοπικής Εφημερίδος και διαχειριστής του cityofilioupolis.gr
Πατέρας δύο παιδιών, του Αγαμέμνονα και της Αφροδίτης.
Ομιλώ και γράφω δύο ξένες γλώσσες και άριστος χρήστης της Ελληνικής.
Εχω επισκεφθεί δεκάδες χώρες του Εξωτερικού σε Δύση και Ανατολή, καλλιεργώντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την Αισθητική των Πόλεων.
Ενεργός πολίτης με δράση, άποψη και παρεμβάσεις στα πολιτικά και δημοτικά δρώμενα.