ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kοπή βασιλόπιτας συνδυασμού
“Η Πόλη που Θέλω”

Ηλιούπολη, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Τη σύναψη «συμφωνίας εμπιστοσύνης» για μια καλύτερη Ηλιούπολη πρότεινε στους πολίτες, που κατέκλυσαν τους χώρους του Δημοτικού Αναψυκτηρίου, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη που θέλω».

O κ. Αραμπατζής παρουσίασε το όραμα του για την Ηλιούπολη της «επόμενης μέρας», τονίζοντας ότι «με ρυθμούς του χθες δεν μπορείς να κερδίσεις το σήμερα». Η πόλη, άλλωστε, «έχει ανάγκη από νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, για μια νέα δυναμική και μια νέα προοπτική». Παρουσίασε ένα επιχειρησιακό σχέδιο, με σαφή βήματα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και απολύτως κοστολογημένο, στη βάση των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να γίνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια «με δεδομένο ότι την ιστορία την γράφουν οι ομάδες». 


Αναφερόμενος στην νεοσύστατη παράταξή του, έκανε λόγο για μια «ειλικρινή προσπάθεια νέων ανθρώπων που έχουν τη θέληση, το σθένος, το πάθος για να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές για την πόλη τους, και που δεν μένουν αμέτοχοι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Το αύριο μας ανήκει, τόνισε, ανήκει σε ισχυρές ομάδες νέων ανθρώπων που θέλουν και μπορούν».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο, η Ηλιούπολη «βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Χρειάζεται να γεννηθεί ένα ρεύμα αλλαγής στην πόλη, μια δυναμική που θα σαρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν μια πόλη, εγκλωβισμένη στο χθες, χωρίς ταυτότητα, άναρχη, εξαρτημένη από κομματικούς ανταγωνισμούς». Διευκρίνισε ότι οι κοινωνικές και κομματικές διακρίσεις δεν έχουν θέση στην παράταξή του και χαρακτήρισε την ενεργή συμμετοχή του πολίτη στα δρώμενα της πόλης ως «κορυφαία διαδικασία» για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Χρειάζεται, «να δούμε από την αρχή όλη την διάρθρωση, δομή και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να ανασυσταθούν γύρω από την καθημερινότητα και τις ανάγκες του πολίτη» σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

Το πρόγραμμα της «Πόλης που θέλω», περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μιας πόλης καθαρής, προσβάσιμης σε όλους, με λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα, καλύτερη τοπική συγκοινωνία με μονοπάτια περιπάτου και επισκέψιμους χώρους πρασίνου, με πιστοποιημένες παιδικές χαρές-πάρκα, επαρκή φωτισμό και φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των προοπτικών εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά όλων των ηλικιών, την εφαρμογή του θεσμού των Ανοιχτών Σχολείων, την περαιτέρω αξιοποίηση του Μουσείου, την αύξηση και αναβάθμιση της ποιότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ανάδειξη των πολιτιστικών φορέων, τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την ανάπτυξη των υπαρχουσών κοινωνικών δομών και τη στήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας. Τελικά τη διαμόρφωση της Ηλιούπολης ως Δήμο πολιτισμού.

Μπορούμε, λοιπόν, «Η Πόλη που θέλω» να γίνει η πόλη που θέλουμε!
#ipolipouthelo

Share this Post