Η Πόλη που Θέλω – Μήνυμα ενότητας

Από ό,τι φαίνεται, η περιπέτεια της απλής αναλογικής μόλις ξεκίνησε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δήμος μας δείχνει να είναι από αυτούς που πραγματικά έχει να αντιμετωπίσει πολλά δύσκολα θέματα, παρόλο που ο νομός που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε αναπνοές στη νέα διοίκηση.
Παρακολουθούμε με προσοχή τις κινήσεις της νέας διοίκησης και έχουμε, δυστυχώς, διακρίνει ήδη κάποιες αστοχίες από την πλευρά της.
Στην οικονομική επιτροπή, η διοίκηση, σε συνεργασία με την παράταξη «Ηλιούπολη πάμε μπροστά», εξέλεξε ως αντιπρόεδρο αναπληρωματικό μέλος της οικονομικής επιτροπής. Οι δυο παρατάξεις, με αυτήν την επιλογή τους, οδήγησαν την οικονομική επιτροπή σε μία απόφαση παράτυπη, ενώ παράλληλα δείχνουν ότι δε σέβονται την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει προκύψει με δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ, πριν απο λίγες μέρες, το συγκεκριμένο αναπληρωματικό μέλος της οικονομικής επιτροπής και μέλος της παράταξης «Ηλιούπολη πάμε μπροστά», έχοντας άγνοια της νέας εγκυκλίου, κατηγορούσε την παράταξή μας ότι παίζει με τους θεσμούς.
Η παράταξή μας, κατά την εκλογή τόσο του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όσο και της οικονομικής επιτροπής, επέλεξε και στήριξε την παράταξη «Ηλιούπολη πάμε μπροστά».
Καλούμε τα μελή της παράταξης «Ηλιούπολη πάμε μπροστά», ενόψει των εκλογών των αντιπροσώπων της ΠΕΔΑ, να καταρτίσουμε κοινό ψηφοδέλτιο, όπως προβλέπεται και από το νόμο. Αυτή τη φορά η ψήφος δεν πρέπει να είναι διασπαστική, όπως ήταν πριν πέντε χρόνια, όταν, στην προηγούμενη ψηφοφορία για εκπροσώπους της ΠΕΔΑ, στήριξαν τη Λαϊκή συσπείρωση, με αποτέλεσμα να χαθεί μια έδρα από τον πολίτικο χώρο που τους είχε δώσει τη στήριξη και να την κερδίσει το ΚΚΕ.
Είναι ευκαιρία να καταρτίσουμε κοινό ψηφοδέλτιο, ώστε να στηρίξουμε ενωμένοι τη μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ, η όποια δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκλογή οργάνων της αυτοδιοίκησης ΠΕΔΑ, και, στη συνέχεια, της ΚΕΔΕ. Άλλωστε εμείς πάντα υποστηρίζαμε επίσημα –θέση που διατυπώθηκε και όταν κληθήκαμε στα όργανα του κόμματος- ότι πρέπει να υπάρχει μία, ενιαία υποψηφιότητα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη πάμε μπροστά».
Η αυτοδιοίκηση αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο της σύνθεσης και της συνεργασίας και είναι ένας σημαντικός πυλώνας για την αποτελεσματική διοίκηση του κράτους και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Share this Post