Προχειρότητα και βιασύνη από την δημοτική αρχή για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων.

[image: Arabatzis_I_poli_pou_thelo.png]
Προχειρότητα και βιασύνη από την δημοτική αρχή για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Αρχή έφερε για συζήτηση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο τον αντισεισμικό έλεγχο σχολικών κτιρίων. Το εισηγητικό του αντιδημάρχου της τεχνικής υπηρεσίας, το οποίο επισυνάπτω, κατέληγε στην πρόταση της διοίκησης.
Είχαμε τονίσει κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ότι το πρώτο θέμα που επέλεξε να φέρει η δημοτική αρχή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο, όμως, το αντιμετωπίζει με βιασύνη και προχειρότητα. Παράλληλα καταθέσαμε τη διαφορετική μας άποψη και επισημάναμε τις αδυναμίες του δήμου μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας για τον πρωτοβάθμιο έλεγχο σχολικών κτιρίων που είχε γίνει μετά τον σεισμό του Ιουλίου.
Ένα μήνα μετά προκύπτουν κάποια ερωτήματα σχετικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής και τις ενέργειες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων: 1)προχώρησε η διοίκηση στην αποκατάσταση φθορών που είχαν διαπιστωθεί; ποιες είναι αυτές οι φθορές; 2)θα γίνει από τις κτιριακές υποδομές ο δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος; 3)έχουν γίνει ενέργειες ώστε να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για τον προσεισμικό έλεγχο με το ΕΜΠ; 4)ζητήθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την περιφέρεια; με ποιο έγγραφο; 5)συμπληρώθηκαν τα τεχνικά δελτία ελέγχου από την τεχνική υπηρεσία για τα σχολεία μας; 6) εκδόθηκαν, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά πυρασφάλειας;


Share this Post