Νέα κεραία κοντά σε σχολεία (αυτή τη φορά από μεταφορά ) στην οδό Μαρίνου Αντύπα 6.

Ενώ δεν φαίνεται να έχουν κοπάσει οι φωνές των κατοίκων, που διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου & Μακεδονίας και στην Αλεξ. Παναγούλη 22, με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΑΔΑ: 6ΣΗΙ639-ΑΜΙ, τροποποιείται η άδεια κεραίας που βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Αντύπα 6. Συγκεκριμένα στην υπάρχουσα κατασκευή μπορούν να τοποθετηθούν δύο κεραίες.(στην διπλανή φωτογραφία ,εικονίζεται καμουφλαρισμένη σε κάθετο λευκό κύλινδρο)
Να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση κάτω από 300 μέτρα βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης αλλά και σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων το σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Υμηττού.
Να γίνει έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου για το εάν έχουν τοποθετηθεί νόμιμα και να συνδράμει η νομική υπηρεσία του Δήμου μας με την εμπειρία της για τη διακοπή λειτουργίας και απομάκρυνση των εν λόγω κεραιών .
Να ενημερωθούν οι δημότες για τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ακτινοβολία από κεραιοσυστήματα που είναι εγκατεστημένα κοντά σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς και για το πόσο συχνά και με ποιο τρόπο γίνεται ο έλεγχος ακτινοβολίας.
Ο Δήμος μας κατά πόσο θέλει και μπορεί να ελέγξει την τοποθέτηση και την λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας;

Share this Post