Άμετρη φιλοδοξία… για διαφάνεια, για εφαρμογή της νομιμότητας και για χρηστή διοίκηση.

Kύριε Πανταζόπουλε,
Χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι αποτελώ εξαίρεση και μία διαφορετική φωνή σε αυτά που λέτε στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΔΗΛ και λυπάμαι που δεν κατανοείτε ότι διοικείτε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι μία επιχείρηση με σκοπό το κέρδος. Κατά τη γνώμη μου, πέρα από τις εισηγήσεις το διάλογο και τις αποφάσεις, θα πρέπει να αξιολογούμε και τα αποτελέσματα.
Για παράδειγμα, συζητάμε σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική των προγραμμάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο, ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου. Έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους ότι επί των ημερών σας, η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου εξαρτάται αποκλειστικά από τις καλές καιρικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς, ως δημοτική παράταξη κάναμε διαφορετική πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος και θέσαμε ως θέμα να εξεταστεί η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στους δημότες και στους συλλόγους, λόγω αδυναμίας χρήσης του κολυμβητηρίου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κάποια σχετική ενέργεια.
Όσον αφορά τη διαφάνεια που επικαλείστε, η οποία, φυσικά, αποτελεί το ζητούμενο και για εμάς, δυστυχώς δεν είναι εμφανής. Έχουμε συχνά αναφερθεί στις αποφάσεις παραχωρήσεων προς τους συλλόγους και τους ιδιώτες μόνο με την υπογραφή του προέδρου, χωρίς την έγκριση και ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η νέα διοίκηση και ο δήμαρχος είχαν δεσμευτεί ότι όλες οι αποφάσεις και τα πρακτικά θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, κάτι που θα έπρεπε να ισχύει και για τις αποφάσεις και τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε στον ιστότοπο του Νομικού Προσώπου.
Στο τελευταίο συμβούλιο, ήρθε για έγκριση η παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου “Δημήτρης Κιντής” σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα έχει τον ρόλο μεσάζοντα, έναντι 100 ευρώ ανά ημέρα εκδήλωσης. Η εισήγηση της διοίκησης έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 5 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. Η παράταξή μας την καταψήφισε και εμμένει στη θέση αυτή. Εμμένουμε, επίσης, στη θέση μας σχετικά με την ελεύθερη είσοδο στον δημοτικό κινηματογράφο για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και σας καλούμε να εξετάσετε ξανά την πρόταση που καταθέσαμε, ως παράταξη, στο συμβούλιο της ΠΑΟΔΗΛ. Κύριε Πανταζοπούλε, αν κρίνουμε από τον τίτλο της απάντησής σας, προφανώς πιστεύετε ότι άμετρη φιλοδοξία είναι η επιδίωξη για διαφάνεια, για εφαρμογή της νομιμότητας και για χρηστή διοίκηση σε όλα τα επίπεδα του δήμου και των νομικών προσώπων του. Μάλλον εσείς έχετε αποπροσανατολιστεί!
Υ.Γ. Παρακαλώ να σταλεί η απάντησή μου με τον ίδιο τρόπο που έχει σταλεί και η δική σας απάντηση, χρησιμοποιώντας τη mailing list του Νομικού Προσώπου.


Share this Post