Πρόταση σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για κοινή ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνουμε, κάποιοι δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού στην πρώτη γραμμή. Είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ, στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, το υγειονομικό προσωπικό των Περιφερειών, το εμπλεκόμενο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και το προσωπικό των Δήμων, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ειδών διατροφής, οι εργαζόμενοι στη διανομή προϊόντων-όλοι αυτοί που φροντίζουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού.
Η Πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά τους και σε κάθε ευκαιρία τους απονέμει τα εύσημα μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων διαφόρων φορέων και υπευθύνων. Για το υγειονομικό και το νοσηλευτικό προσωπικό , τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ , του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας υπήρξε και έμπρακτη αναγνώριση, με την καταβολή ειδικού βοηθήματος, ίσου με το μισθό του βασικού μισθού του κάθε δικαιούχου.
Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλω» θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει η ίδια πρόβλεψη και στους εργαζόμενους του Δήμου σε τομείς και δομές, όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους ,προκειμένου να υπάρξει η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ειδικότερα σε αυτούς που εργάζονται στους Δήμους στον τομέα της καθαριότητας, των προνοιακών – κοινωνικών δομών, στην εξυπηρέτηση των πολιτών, της δημοτική αστυνομίας, της πολιτικής προστασίας, της τεχνικής υπηρεσίας στις καθαρίστριες και όσους έχουν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες λογω της κατάστασης, σε όλους αυτούς που εργάζονται εν μέσω πανδημίας, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους.
Οι αιρετοί της πόλης μας οφείλουμε να πάρουμε θέση και να τους στηρίξουμε έμπρακτα. Είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια ενέργεια θα βρει σύμφωνο το σύνολο των συμπολιτών μας. Για αυτό το λόγο καλούμε τη δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να συντάξουμε και να υπογράψουμε μία κοινή ανακοίνωση, με την οποία θα αναγνωρίσουμε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων και θα ζητήσουμε να καταβληθεί και σε εκείνους το αντίστοιχο έκτακτο επίδομα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε στο να αναγνωριστούν οι προσπάθειές τους. Στη δύσκολη εποχή που βιώνει η πατρίδα μας εκείνοι πρωταγωνιστούν στην καθημερινή προσπάθεια να αποτραπούν τα χειρότερα.


Share this Post