Δήμαρχε, Ηλιούπολη δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε το έργο για την αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς στην κεντρική πλατεία, προϋπολογισμού 278.138,20 ευρώ με τη συμμετοχή του δήμου 20% και 80% χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο. bit.ly/2Zhmhj0
Η δημοτική παράταξη “Η πόλη που θέλω” καταψήφισε το παραπάνω θέμα διότι:
α) θεωρεί ότι η διοίκηση του Δήμου επιλέγει την “εύκολη λύση και έργο βιτρίνας” και παραβλέπει έργα πραγματικής ανάγκης για την πόλη, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχτούν στην πρόταση χρηματοδότησης του πράσινου ταμείου για αστική αναζωογόνηση π.χ. ποδηλατοδρόμος.
β)Η συγκεκριμένη παιδική χαρά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ανακαίνιση, άλλες παιδικές χαρές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ανακαίνισης. Για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία έχουν δαπανηθεί τα τελευταία 10 χρόνια αρκετές χιλιάδες ευρώ. Εγκαινιάστηκε στις 16/5/10 και στις 16/6/2016 εγκρίθηκε τελικός ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου το οποίο στοίχισε 178.352,58. bit.ly/2AGVVNb . Από τότε έχει αναπλαστεί δύο φορές, τόσο με αντικατάσταση των οργάνων, όσο και με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα και δαπέδου ασφαλείας . Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της προηγούμενης διοίκησης, τον Σεπτέμβριο του 2018 πιστοποιήθηκε μαζί με άλλες παιδικές χαρές έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. bit.ly/3cNrC5A. Ο νυν δήμαρχος θα γνωρίζει καλύτερα γιατί τότε ήταν αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσία και οικονομικών και αναπληρωτής δημάρχου.
γ)) Δεν ήρθε ποτέ σε γνώση μας η μελέτη του εν λόγω έργου και το περιεχόμενο της. Η προτροπή της διοίκησης λέγοντας «*ψηφίστε και εγκρίνετε για να υποβάλλουμε την πρόταση συμμετοχής και ελάτε να δείτε την μελέτη που υπάρχει έτοιμη μετά*» θεωρείται τουλάχιστον ατυχής και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα βιασύνης και προχειρότητας. Αν και εμείς καταψηφίσαμε το θέμα, όσοι υπερψήφισαν ποια μελέτη ενέκριναν αφού δεν ήταν γνωστό το περιεχόμενό της. Στην ουσία εξουσιοδότησαν εν λευκώ την διοίκηση να υποβάλει μία μελέτη την οποία δεν γνωρίζουν και θα ενημερωθούν γι αυτήν εκ των υστέρων . bit.ly/2Zhmhj0
Η διοίκηση του Δήμου δεν θα πρέπει να χάνει ευκαιρίες που θα βελτίωναν με ελάχιστο κόστος την εικόνα του πόλης και τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή με τις επιλογές της, επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη βιασύνη και προχειρότητα.



Share this Post