Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Ηλιούπολης

Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων να έχει αρχίσει, εν μέσω πανδημίας, εύλογο είναι το ερώτημα αν ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα για την προστασία των μαθητών και των διδασκόντων. Τον περασμένο Μάιο το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων αποτέλεσε αντικείμενο εκτενών συζητήσεων, τόσο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τότε πέρασαν τρεις μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ποιες ήταν οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις που έγιναν με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των σχολείων, ειδικά στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες συνθήκες για την επαναλειτουργία τους σε συνθήκες πανδημίας;
Στις 24/8/20 υπήρξε μία προκήρυξη για την προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων συσκευών απολύμανσης, αντισηπτικού υγρού ανέπαφης διανομής (touch free) για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου μας.
Εύλογα είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με τον χρόνο της προκήρυξης, την ποσότητα , τα είδη και το κόστος: σχεδόν 25.000 ευρώ για εννέα (9) Dispenser Touch Free 127cm , είκοσι επτά (27) Dispenser Touch Free και τριάντα έξι (36) συσκευασίες 4 λίτρων καθαριστικού χεριών. Επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η προκήρυξη αναφέρει μόνο τα νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Με δεδομένη την ύπαρξη στον προϋπολογισμό του Δήμου ποσού πλέον των 230.000 ευρώ στον κωδικό 00.6495.0014 για την κάλυψη των αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του Κορωνοϊού – Covid-19, θέλουμε να ρωτήσουμε τη διοίκηση του Δήμου αν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των σχολείων της πόλης, αλλά και των βρεφονηπιακών σταθμών, σε αυτόματες συσκευές απολύμανσης ,αντισηπτικού υγρού, ανεπαφής διανομής (touch free).


Share this Post