Απάντηση στη παράταξη “ΗλιουπΟλοι μαζί – ΕΝΑΚ”.

Το Σάββατο 24/10 έπεσε στην αντίληψή μου ανυπόγραφο κείμενο, το οποίο δημοσιεύτηκε στα notia.gr και εμφανίστηκε και στη σελίδα του facebook “ΗλιουπΟλοι μαζί – ΕΝΑΚ”. Ο συντάκτης του προσπαθεί, χρησιμοποιώντας με ως αποδιοπομπαίο τράγο, να δικαιολογήσει πρακτικές και καθυστερήσεις της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα κάνει προσβλητικές εικασίες, για να στηρίξει το σαθρό οικοδόμημα των επιχειρημάτων που προσπαθεί να φτιάξει.
Θα μπορούσα να αδιαφορήσω, αλλά οι κατηγορίες είναι πολύ σημαντικές για να τις αφήσω ασχολίαστες, ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των συμπολιτών μου.
«Η Πόλη που θέλω» είναι μέρος της αντιπολίτευσης. Η οποιαδήποτε διοίκηση θα έπρεπε να επιδιώκει δραστήρια και σκληρή αντιπολίτευση (η επιθυμία μου να είναι «η Πόλη που θέλω» η πιο δραστήρια και σκληρά αντιπολιτευόμενη παράταξη είναι η πρώτη μομφή που δέχομαι από τον συντάκτη του κειμένου), γιατί είναι μία μέθοδος που θα οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις και θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα κακώς κείμενα. Στη συνέχεια χαρακτηρίζομαι ως «κακόβουλος παράγοντας μέσα στα ΔΣ, που διαρκώς προκαλεί εντάσεις και καθυστερήσεις στις διαδικασίες με εμμονικές ενστάσεις και προσωπικές επιθέσεις». Μάλλον ένταση θεωρείται η κριτική στη δημοτική αρχή, δηλαδή κατηγορούμαι επειδή ακριβώς κάνω αυτό για το οποίο έχω εκλεγεί. Αντίθετα, πολλές φορές (εύκολο να διαπιστωθεί από τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων) έχω δεχτεί προσωπικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Η αλήθεια είναι ότι αφιερώνουμε αρκετή ώρα, ως δημοτική παράταξη, συζητώντας τα θέματα της πόλης, συμμετέχουμε σε όλες τις επιτροπές και λέμε την άποψή μας μετά από σχετική συζήτηση και δουλειά πάνω στα θέματα. Έχουμε μάλιστα κατηγορηθεί ότι είμαστε επί παντός επιστητού, αλλά δυστυχώς έτσι οφείλουμε να είμαστε, όταν ασχολούμαστε με τα θέματα μίας πόλης.
Για τις ενστάσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις οποίες γίνεται αναφορά, μάλλον διαφεύγει στον συντάκτη ότι εγώ ο ίδιος είχα επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα το οποίο μπορούσε μελλοντικά να δημιουργηθεί από τις διαδικασίες που επέλεξε η δημοτική αρχή. Όταν η δημοτική αρχή θεώρει τα ζητήματα που θέτουμε ασήμαντα και έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία ελέγχει τις διαδικασίες και μας δικαιώνει την ευθύνη έχει η δημοτική αρχή και όχι εμείς.
Άλλωστε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η τυπικότητα και η προσήλωση στις διαδικασίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «Οι Καρεκλοκένταυροι Της Αποκεντρωμένης Ακύρωσαν Την Εκλογή Προεδρείου», η οποία δεν έλαβε υπόψη τις δικές μου ενστάσεις. (Δε θα σχολιάσω στο παρόν κείμενο τον παραλογισμό του να ψέγεις έναν θεσμό σαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τυπικότητα και προσήλωση στις διαδικασίες!). Δεν μπορεί να κατηγορούμαι ότι λόγω των ενστάσεων –οι οποίες έγιναν για διαδικασίες που ήταν αποδεδειγμένα παράτυπες και, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, οι ενστάσεις μου δεν έπαιξαν, άλλωστε, ρόλο στις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- «..καθυστερεί η αναμόρφωση προϋπολογισμού, η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, με αποτέλεσμα να καθυστερούν διαγωνισμοί και έργα, η επίλυση τοπικών προβλημάτων, …».
Φαίνεται τουλάχιστον αντιφατικό να μιλάει ο Δήμαρχος και η παρέα του για καθυστέρηση προϋπολογισμού, όταν αυτός ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών που έφτιαξε τον προϋπολογισμό του 2019 και δεν τον ψήφισε μετά στο δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό να κολλήσουν και να μείνουν στάσιμα τα πάντα και να μπει σε επιτήρηση ο Δήμος από την Αποκεντρωμένη και όλα αυτά στην προσπάθειά του να καρπωθεί πολιτικά οφέλη απέναντι στη διοίκηση που επί οκτώ χρόνια υπηρετούσε σε εξέχουσες θέσεις (αναπληρωτής Δημάρχου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και τεχνικών). Ενώ βλέπουμε τους γύρω τους δήμους να αλλάζουν εικόνα προς το καλύτερο και να εντάσσουν σημαντικά έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα , ο δικός μας Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα βασικά στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό. Επίσης αδυνατεί η σημερινή διοίκηση, να συνεχίσει αυτά που ήταν ήδη ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα από την προηγούμενη διοίκηση, όπως ο παιδικός σταθμός στην Ειρήνης και το αντιπλημμυρικό στην Αναστάσεως. Κάποια μικροέργα που γίνονται στην πόλη είναι υπολείμματα του προηγούμενου τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού που δεν ήθελε να ψηφίσει ο σημερινός Δήμαρχος.
Επίσης οφείλω να υπενθυμίσω στη δημοτική αρχή κάτι που ο συντάκτης του κειμένου επιμελώς δεν αναφέρει: ο κ. Αραμπατζής δεν είναι μόνος του, είναι ο επικεφαλής μιας παράταξης ενεργών δημοτών, οι οποίοι ασχολούνται με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και δουλεύουν για το καλό της Ηλιούπολης.
Με το υπόλοιπο «άρθρο» δε θα έπρεπε να ασχοληθώ, άλλωστε αν είναι τόσο σίγουροι για αυτά που ισχυρίζονται, το facebook έχει επίσημες οδούς, ώστε να τα καταγγείλουν. Τα κείμενα του επικεφαλής φέρουν και την υπογραφή του. *Η πόλη όμως καταρρέει και ο Δήμαρχος ασχολείται με το **Facebook**.* Κατανοούμε ότι η δημοτική αρχή θα προτιμούσε τα προφίλ να είναι ψεύτικα (ή fake όπως χαρακτηρίζονται στο άρθρο), θα ήταν μεγάλο χτύπημα να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν δημότες με παράπονα, πραγματικά προβλήματα, γνώση των διαδικασιών και ιδέες για την πόλη μας. Όμως υπάρχουν…
Αλλά αφού άνοιξε το σχετικό θέμα και αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το facebook, ένα ερώτημα προκύπτει άμεσα:
-*21.000 ευρώ δόθηκαν με απευθείας ανάθεση για τη διαχείριση των social media του Δημάρχου*. Δεν μας ενδιαφέρουν οι ψεύτικοι λογαριασμού που πιθανώς δημιουργήθηκαν ώστε να προπαγανδίσουν τις θέσεις της δημοτικής αρχής, μας ενδιαφέρει όμως πώς αξιοποιείται αυτό το ποσό που διατέθηκε (εκτός από πλήθος αναρτήσεων που εμφανίζονται στο facebook σχετικά με στοιχειώδεις εργασίες όπως το μάζεμα κλαδιών).
Και αφού μιλάμε ακόμα για το facebook, δε μπορώ να μην αναφερθώ στην ανάρτηση του Δημάρχου το, όχι και τόσο μακρινό, 2018, στην οποία αποκαλούσε τον σημερινό αντιδήμαρχο και άμεσο συνεργάτη του “Μηχανή παραγωγής Fake News “…
Και όσο ακούγεται ο θόρυβος από τους ισχυρισμούς του συντάκτη που γκρεμίζονται, θα ήθελα να θέσω μία εύλογη ερώτηση: Ακόμα κι αν όλα αυτά που είπε ίσχυαν, θα μπορούσαν ποτέ να βλάψουν μία οργανωμένη, συνεπή, αποτελεσματική διοίκηση; Η απάντηση είναι προφανής: *μικροπολιτικά παιχνίδια και τακτικισμοί δε θα είχαν καμία επίδραση σε μία διοίκηση με χρονοδιάγραμμα, ξεκάθαρες προτεραιότητες, όραμα, αρχές, γνώση των προβλημάτων, αλλά και των διαδικασιών. Δυστυχώς η Ηλιούπολη δεν έχει τέτοια διοίκηση…*
*Γαβριήλ Αραμπατζής*
*Επικεφαλής παράταξης*
*”Η Πολη που θέλω” *

Share this Post