Υπάρχει άδεια για τα 23 κομμένα πεύκα του πάρκου Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη;

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, επισκεφθήκαμε την περιοχή του άλσους Καλαβρύτων, όπου, με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώσαμε ότι είχε κοπεί μεγάλος αριθμός πεύκων, μετρήσαμε πάνω από 23!!!! .
Από τις περιγραφές των κατοίκων της περιοχής συμπεράναμε ότι αυτό ήταν μάλλον αποτέλεσμα των ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσία του αντιδημάρχου πρασίνου, οπότε ζητήσαμε, τόσο κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, αλλά και με έγγραφο προς το δήμο και το δασαρχείο, να μας κοινοποιηθεί η άδεια κοπής 23 πεύκων στο άλσος Καλαβρύτων του Δήμου Ηλιούπολης (η κοπή των δέντρων έγινε την Παρασκευή 22/1/2021), η έκθεση γεωπόνου από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηλιούπολης και η έκθεση εργασιών υλοτομίας του δασοφύλακα από τη Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Ζητήσαμε, επίσης, να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης των δέντρων που υλοτομήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας η περιφρούρηση και θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ εξυπακούεται ότι δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες η αυταρχικότητα, η αλαζονεία και η υπέρβαση αρμοδιοτήτων από θεσμικά πρόσωπα.

Share this Post