22 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα της Γης

22 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα της Γης
«Κομβικό σημείο» για την μετέπειτα εξέλιξη του περιβαλλοντικού κινήματος θεωρείται η πρώτη Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου του 1970, χιλιάδες ανθρώπων συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για το περιβάλλον και την οικολογία.
Το 1990 η Ημέρα της Γης, γίνεται διεθνής το βασικό σύνθημα της ημέρας εκείνης ήταν η Ανακύκλωση. Κινητοποιούνται εκατομμύρια ανθρώπων σε 141 χώρες, πράγμα που αποτέλεσε τεράστια επιτυχία προς την συνειδητοποίηση από πολίτες και πολιτικούς των θεμάτων του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
Πρέπει όλοι μας, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, μέσω καθημερινών δράσεων να επιτύχουμε ένα ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η συμμετοχή σε δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς δασών ή χώρων ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα μικρών κινήσεων που όλοι έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε, ώστε να διαφυλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας και την καθαρότητα του περιβάλλοντος.
Η σημερινή μέρα είναι μια ακόμη ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η Γη είναι το σπίτι μας και η προστασία του βρίσκεται στα χέρια μας.


[image: world-earth..jpg]

Share this Post