Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή αδιαφορούν για τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το δημοτικό φωτισμό.

Συνεχίζοντας μια παράδοση περιφρόνησης του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή θέλησε να εγκρίνει τη μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού του Δήμου η οικονομική επιτροπή και όχι το δημοτικό συμβούλιο.
Καλούμε το Δήμαρχο, έστω και τώρα, να φέρει προς έγκριση το θέμα του δημοτικού οδοφωτισμού στο Δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε ότι το θέμα είναι σημαντικό και θα πρέπει να ενημερωθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί εκτενώς και να λάβει έγκριση από το ανώτερο συλλογικό όργανο. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική παράταξη «Η πόλη που θέλω» θα είναι απέναντι σε κάθε μεθόδευση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών.
Κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ο επικεφαλής της παράταξης Γαβριήλ Αραμπατζής επεσήμανε ότι, με ειδική απόφαση που λαμβάνεται ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.
Η Οικονομική Επιτροπή δε θεώρησε το συγκεκριμένο θέμα ιδιαίτερα σοβαρό στερώντας από το δημοτικό συμβούλιο την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει ένα τόσο σημαντικό θέμα για την πόλη μας. Η δημοτική αρχή επέλεξε να χρησιμοποιήσει το νόμο της παρούσας κυβέρνησης για την κυβερνησιμότητα των δήμων που οι ίδιοι έχουν πολλές φορές χαρακτηρίσει ως αντιδημοκρατικό και αντίθετο με την απλή αναλογική.

Για τη δημοτική παράταξη “Η Πόλη που θέλω” ο επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζής
www.ipolipouthelo.gr www.facebook.com/ipolipouthelo

Share this Post