Δημοτικός Φωτισμός: αποφάσεις σε έκτακτη οικονομική επιτροπή από την Δημοτική Αρχή μέσα στο καλοκαίρι, αγνοώντας τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Δημοτικός Φωτισμός: αποφάσεις μέσα στο καλοκαίρι, αγνοώντας τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου

Σε έκτακτη οικονομική επιτροπή, η δημοτική αρχή ενέκρινε τον προϋπολογισμό για τη σύνταξη συγκριτικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού. Η δημοτική αρχή επιμένει να αγνοεί τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίζει μόνη της σε έκτακτη οικονομική επιτροπή για σοβαρά θέματα της πόλης μας. Οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή απείχαν από τη συζήτηση, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να έρχεται σε έκτακτη οικονομική επιτροπή. Τόσο σημαντικά θέματα πρέπει να συζητούνται εκτενώς και να λαμβάνουν έγκριση από το ανώτερο συλλογικό όργανο, το δημοτικό συμβούλιο, και να ενημερώνονται εγκαίρως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος, κατάφερε με τους κατάλληλους χειρισμούς να στερήσει από την αντιπολίτευση τη δυνατότητα να καταθέσει εναλλακτική πρόταση, ακυρώνοντας στην ουσία την ψήφο της (οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν κάποια από τις υπάρχουσες προτάσεις και αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η πρόταση της δημοτικής αρχής, αφού, λόγω των μεθοδεύσεων, η αντιπολίτευση δεν είχε τον χρόνο να καταθέσει δική της πρόταση).
“Η πόλη που θέλω” θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μεθόδευση, κάθε ενέργεια που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών.
Για τη δημοτική παράταξη “Η Πόλη που θέλω”
ο επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζής

Share this Post