Προτάσεις στην Επιτροπή ονοματοδοσίας οδών και πλατειών

Η Δημοτική παράταξη η Πόλη που Θέλω κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις στην Επιτροπή ονοματοδοσίας οδών και πλατειών: Σωκράτης Γκιόλιας, Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας, Κωνσταντίνος Κατσίφας και Μίκης Θεοδωράκης
Πάγια θέση της παράταξης είναι να μην υπάρχει μετονομασία οδών που προκαλεί ταλαιπωρία στους Δημότες και στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά ονομασίες πλατειών πάρκων ή δημοτικών κτιρίων.
Οι προτάσεις μας
· Προτείνουμε επικαιροποίηση της απόφασης 349/2011 η οποία δεν έχει εφαρμοστεί ώστε να τιμηθεί η μνήμη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που ήταν δημότης και μόνιμος κάτοικος της πόλης μας, και δολοφονήθηκε άνανδρα με 17 σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού του .
· Προτείνουμε επικαιροποίηση της απόφασης 1/2012 η οποία δεν έχει εφαρμοστεί στο σκέλος που αφορά την μετονομασία οδου ή πλατείας σε Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα. Η εισήγηση ήταν του κ. Ιωάννη Αναγνώστου, ώστε να παραμείνει ζωντανή στη μνήμη όλων, ως παράδειγμα αφοσίωσης στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας ο Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας .
· Προτείνουμε να εξεταστεί το αίτημα δημοτών με αρ. Πρωτ. 22143/13.11.2018 να δοθεί το όνομα Κωνσταντίνου Κατσίφα σε μια οδό ή πλατεία της πόλης μας. Επίσης αποτελεί αίτημα και αναγνώριση στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης για να μείνει ζωντανή η μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ένας άνθρωπος που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, τιμώντας κάθε χρόνο του πεσόντες του 1940 που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν κατά του Ναζισμού.
· Να εξεταστεί η πρόταση να ονομαστεί Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη και να δοθεί σε χρήση μετά την συντήρηση και ανακαίνιση του αμφιθεάτρου στο συγκρότημα στο πολυκλαδικό της Ηλιούπολης η αίθουσα είναι άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων.
Ακολουθεί αναλυτικά η εισήγηση της παράταξης στην επιτροπή.
ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Επιτροπή ονομασίας οδών και πλατειών
Τμήμα υποστήριξης Συλλογικών οργάνων

Η Δημοτική Παράταξη «Η Πόλη που θέλω» απευθύνει αίτημα προς την διαπαραταξιακή επιτροπή εξέτασης θεμάτων αλλαγής ονομασίας οδών, πλατειών κλπ. του Δήμου Ηλιούπολης προκειμένου να εξετάσει εκ νέου την επικαιροποίηση των αποφάσεων για μετονομασία οδών Πλατειών:
1) Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 349/2011 όπου εγκρίνει την μετονομασία της οδού «Δαιδάλου» σε οδό «Σωκράτη Γκιόλια» ώστε να τιμηθεί η μνήμη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που ήταν δημότης και μόνιμος κάτοικος της πόλης μας, και δολοφονήθηκε άνανδρα με 17 σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού του στην οδό Δαιδάλου αριθμ. 21 στην Ηλιούπολη. Προτείνουμε εκ νέου να δει το θέμα η επιτροπή ώστε να γίνει επικαιροποίηση της απόφασης. www.ilioupoli.gr/images/pdf/ap_symvoulio2011/2011_SYMVOULIO_349.pdf Προτείνουμε το θεατράκι Πέριξ του 15ου Δημοτικού Σχολείου και της οδού Θράκης και της Ηρώων Πολυτεχνείου

2) Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 1/2012 μετά από εισήγηση του πρώην Δημάρχου κ. Ιωάννη Αναγνώστου, όπου τόνισε ότι η μορφή και η παρουσία του Κωσταντίνου Δελλαπόρτα θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη όλων, ως παράδειγμα αφοσίωσης στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας. Στην απόφαση μεταξύ άλλων το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε « Την μετονομασία οδού ή πλατείας της πόλης μας σε Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα» . www.ilioupoli.gr/images/pdf/ap_symvoulio2012/2012_SYMVOULIO_1.pdf Προτείνουμε την πλατεία μεταξύ των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Νυμφών, Αριστομένους, Λεωφόρο. Κυπρίων Ηρώων , δίπλα από την πλατεία Λευκαδίων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

3) Η επιτροπή να εξετάσει το αίτημα με αρ. Πρωτ. 22143/13.11.2018 διότι μαζεύτηκαν υπογραφές από δημότες να δοθεί το όνομα Κωνσταντίνου Κατσίφα σε μια οδό ή πλατεία της πόλης μας, αλλά αποτελεί αίτημα και αναγνώριση στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης για να μείνει ζωντανή η μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ένας άνθρωπος που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, τιμώντας κάθε χρόνο του πεσόντες του 1940 που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν κατά του Ναζισμού. Προτείνουμε την πλατεία μεταξύ των οδών Θηβών ,Λεωφόρο Αλ. Παναγούλη και Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου.

4) Να εξεταστεί η πρόταση να ονομαστεί Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη και να δοθεί σε χρήση μετά την συντήρηση και ανακαίνιση του αμφιθεάτρου στο συγκρότημα στο πολυκλαδικό της Ηλιούπολης η αίθουσα είναι άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων.
Αραμπατζής Γαβριήλ Επικεφαλής Παράταξης
Δημοτικός Σύμβουλος

Share this Post