Να παραιτηθεί ο «νταής» αντιδήμαρχος

Η Πόλη που Θέλω ζητά την παραίτηση του «νταή» αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ηλιούπολης
Την παραίτηση του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ηλιούπολης, Σταύρου Γεωργάκη, ο οποίος έχει επιδείξει αυταρχικές και ανάρμοστες συμπεριφορές σε συναδέλφους και συμπολίτες, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «η Πόλη που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής.
Ο εν λόγω αντιδήμαρχος, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), απαίτησε από την προϊσταμένη του τμήματος ΤΑΠ να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες έκδοσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
Σε απάντηση της προϊσταμένης ότι θα πρέπει να προσκομιστούν όλα τα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί το αίτημα, ο αντιδήμαρχος όρμησε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σαν μαινόμενος ταύρος χτυπώντας με γροθιές το γραφείο της, ενώ τον κρατούσαν δύο συνάδελφοί, και φώναζε: «όταν θα μπαίνω στο γραφείο θα σηκώνεστε όρθιοι και θα βαράτε προσοχή, εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες τις ‘’κότες’’ που σας μιλάνε ευγενικά. Θα κάνετε ό,τι λέω εγώ και ας μην είναι νόμιμο».
Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, η ανάρμοστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου συνεχίστηκε με απειλές και εκβιασμούς.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω αντιδήμαρχος δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους επεισόδιο. Στο τελευταίο συμβούλιο ο αντιδήμαρχος επιτέθηκε φραστικά σε γυναίκα απαιτώντας να βγει έξω από το Δημαρχείο.
Η «Πόλη που Θέλω» κατά το παρελθόν είχε καταθέσει πρόταση μομφής προς τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο ( μπορείτε να την δείτε εδώ bit.ly/3kjKGx0 ) και τώρα καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους συμπεριφορές και ζητά την παραίτηση του αντιδημάρχου.
Ο σεβασμός προς όλους είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιδεικνύει ένας δημόσιος λειτουργός. Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος έχει γενικά κατακριτέα συμπεριφορά (για αυτό άλλωστε είχε γίνει και η πρόταση μομφής), αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι οι δύο πιο ακραίες συμπεριφορές του είχαν αποδέκτες γυναίκες και μάλιστα σε μία εποχή που γίνεται τόση συζήτηση για φαινόμενα τέτοιου είδους και στηρίζονται προσπάθειες εντοπισμού και καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών.
Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό σε βάρος της προϊσταμένης του τμήματος ΤΑΠ, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 15 Απριλίου, 9-12 το πρωί, έξω από το δημαρχείο Ηλιούπολης. Η δημοτική μας παράταξη στηρίζει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων και θα απέχει από όλες τις επιτροπές που έχουν προγραμματιστεί από την Διοίκηση και καλούμε και τους άλλους αιρετούς να μην συμμετέχουν, ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας.
Για τη δημοτική Παράταξη
“Η Πόλη που θέλω”
ο επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

Share this Post