Η πόλη που θέλω – ΠΑΟΔΗΛ

Την Πέμπτη, στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ο ορισμός το διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού κα [image: prosklisi_b.jpg]
ι Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης.
Την Παρασκευή ο πρόεδρος κάλεσε με πρόσκληση τα μελή του ΔΣ να συνεδριάσουν τη Δευτέρα
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ένα τόσο έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος και παραλίγο γενικός γραμματέας του δήμου δεν έλαβε υπόψη το άρθρο 67, παρ. 4 του ν. 3852/2010 που ισχύει κατά αντιστοιχία και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου το οποίο προβλέπει ότι η πρόσκληση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης επιδίδεται ή γνωστοποιείται στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Οι ημέρες αυτές λογίζονται ως ημερολογιακές, χωρίς να συνυπολογίζεται η ημέρα της επίδοσης και η ημέρα της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ τα δυο πρώτα θέματα είναι : 1. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.- ΓΡΗΓΟΡΗΣΓΡΗΓΟΡΙΟΥ».
2. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ» ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ..

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο και την υπηρεσία να γίνει ορθή επανάληψη της πρόσκλησης και να τηρηθεί η νομιμότητα (το διάστημα των τριών ημερων), επειδή είναι το πρώτο συμβούλιο και το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κρύβει τον κίνδυνο να προσβληθούν όλες οι αποφάσεις που θα υπογράφει ο πρόεδρος.
Αντ΄αυτου ο πρόεδρος ζήτησε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ, χωρίς να έχει συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ σε τακτική συνεδρίαση
Και πρότεινε ως κατεπείγοντα θέματα μεταξύ άλλων
3. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ή ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ΄ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
4. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ή ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ Δ΄ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Όλες αυτές οι κινήσεις ενισχύουν τη θέση μας ότι η σημερινή διοίκηση είναι συνέχεια της προηγουμένης, μάλιστα δεν μπήκαν καν στο κόπο να ενημερώσουν τα μελή του ΔΣ τι είναι αυτό που ψηφίζουν, ενώ το μοναδικό εισηγητικό που πήραμε ήταν αυτό από το οποίο είπαμε ότι δεν προκύπτει το κατεπείγον του θέματος. Καταρχήν θα έπρεπε να υπάρχει και η σύμβαση μαζί με το εισηγητικό, καθώς και η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.
Αλήθεια το μοναδικό ναι που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης που αντιστοιχούσε; στο αν τα θέματα δικαιολογούν την κατεπείγουσα συνεδρίαση ή ήταν το ναι για την λήψη απόφασης επί των συγκεκριμένων θεμάτων τέσσερα σε ένα.
Μας γεννιούνται ερωτήματα για τα μέλη που ψήφισαν ναι και ειδικά για αυτούς που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Γνωρίζουν τι αφορούν οι αποφάσεις παράτασης; το χρονικό διάστημα; για ποιες ώρες μιλάμε; πόσο είναι το τίμημα;
Εξάλλου ο πρόεδρος εισαγωγικά έκανε αναφορά στο ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί το 2004 στο ΓΣΗ, όταν η ομάδα ήταν στη Β’ κατηγορία και οι επαγγελματικές ομάδες δικαιούνται να πάρουν χώρο από το Δήμο.
Πέρασαν 15 χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, γιατί δεν υπάρχει η σχετική θέληση, με αποτέλεσμα όταν τα παιδιά σε αυτήν την πόλη θέλουν να κάνουν χρήση των δημοτικών, αθλητικών εγκαταστάσεων, οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Θα περιμέναμε μια άλλη αντιμετώπιση των πραγμάτων από τη νέα διοίκηση, αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιωνόμαστε στο οτι είναι μια κακή έκδοση της προηγούμενης διοίκησης. [image: logo_.jpg]

Share this Post